La formació professional i la indústria alimentària

Avui ha tocat recollir fruits. Quasi un any després d’iniciar el projecte, hem assistit a la presentació de l’Estudi ELS SECTORS ECONÒMICS EMERGENTS I LA FORMACIÓ PROFESSIONAL A LA REGIÓ METROPOLITANA DE BARCELONA, SECTOR INDÚSTRIES ALIMENTÀRIES. 

Ha estat un plaer participar en aquest projecte, on hem realitzat entrevistes a centres formatius de FP i a empreses del sector de la indústria alimentària, i focus groups per recollir informació, contrastar opinions, i manifestar desitjos.

I amb tot plegat, s’ha identificat el desencaix (també batejat com desencant) entre l’oferta formativa i la demanda de professionals del sector i s’han traçat unes línies de treball implicant a tota la societat.

Ha estat un plaer perquè tant centres formatius com empreses ens han acollit, ens han explicat les seves coses i ens han passejat per cuines, cadenes de producció de menjar, laboratoris, despatxos i aules. 

Per a nosaltres, que en aquests casos aportem mètode, és molt important i gratificant aprendre d’allò que fa l’altre, ja sabeu com som de tafaners els consultors, què sempre preguntem i ho volem saber tot.

Tot i el nom tan llarg de l’estudi, l’Anna de l’Observatori de la FP (Fundació Barcelona FP) ho ha resumit en 9 diapos de powerpoint! Hi ha destacat les línies de futur: més apropament formació-empresa, internacionalització (anglès) i un perfil professional qualificat i mixt, entre d’altres. 

Ha estat una presentació molt complerta! per posar “broche final”, l’Ismael Prados, cuiner i empresari, ens ha deixat enlluernats amb una màster class, no només de cuina, sinó de com potenciar el sector de la indústria alimentària i la necessitat de professionals ben formats i amb molta curiositat per conèixer bé els productes i explotar al màxim les característiques naturals dels aliments.

Per acabar els alumnes dels cicles formatius de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona on es celebrava la presentació ens ha preparat un “refrigeri” i que més aviat ha estat un “tiberi”. Un final rodó i molt bo, per iniciar la reducció del desencaix i treballar per reforçar una relació FP-empresa que potenciï el sector i perquè no la cuina catalana.

Algunes fotos d’avui i del procés de l’estudi.

FP12_equip_treball_2
ISMA
ISMA 2

Anuncios

Acerca de Francesca Nogales
Sociòloga Formadora y Consultora en Desarrollo Organizacional

2 Responses to La formació professional i la indústria alimentària

  1. Pingback: PRESENTACIÓ DE L’ESTUDI: FORMACIÓ PROFESSIONAL I EL SECTOR ENERGIA | Blog de FormAcció: ROA en Acció

  2. Hungria says:

    Quina experiencia mes interessant!!! Una optima formula per definir el pla estrategic de la formacio professional en aquest sector. Felicitats!!!

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: